Concert in coronatijd online 24 maart 2021

Bericht van 26 februari 2021

Aria’s en koralen Matthäus Passion J.S. Bach in de Grote of Sint Janskerk Schiedam; concert in coronatijd

De huidige regels van de overheid laten niet toe dat de Matthäus Passion dit jaar in zijn gebruikelijke vorm plaatsvindt. Uiteraard vinden we dit als bestuur  erg jammer. In 25 jaar is de Matthäus Passion in Schiedam uitgegroeid tot een prachtige en sfeervolle uitvoering, met professionele musici en een ervaren amateurkoor onder de deskundige en inspirerende leiding van dirigent Bas van Houte. Omdat voortzetting van deze traditie in de gebruikelijke vorm niet mogelijk is, zijn we  met een alternatief gekomen.

Voortzetten van de traditie
Een alternatieve uitvoering maakt het mogelijk de traditie voort te zetten; juist in deze moeilijk tijd kan dit troost bieden.  Uiteindelijk zijn we in samenwerking met onze dirigent Bas van Houte tot een alternatief gekomen waarin een kleiner ensemble, met vier solisten maar zonder groot koor, een verkorte uitvoering zal opnemen die via aan te schaffen links vanuit de huiskamer kan worden meebeleefd. De titel van dit alternatief is:  ’Aria’s en koralen Matthäus Passion J.S. Bach in de Grote of Sint Janskerk Schiedam; concert in coronatijd’. Als bestuur staan wij hier achter; de kwaliteit is geborgd en we kunnen op deze manier toch voor een lichtpuntje in coronatijd zorgen.

 Praktische invulling
Op dinsdagavond 23 maart wordt de verkorte versie opgenomen door de Schiedamse firma Fun-key. Woensdagavond 24 maart is de online-uitvoering. Via een aangeschafte toegangslink van € 15,– kan de Matthäus Passion 2021 vervolgens vanuit huis worden meebeleefd.

Online toekijken in plaats van ter plekke bijwonen
Wij hebben als bestuur uiteraard ook een voorkeur voor een traditionele uitvoering, voor het aansteken van de kaarsen en voor de magie van een live vertolking. Maar we zijn dit jaar gedwongen tot improviseren en zijn van mening dat wij een waardig alternatief aanbieden.

Klik hier en u kunt rechtstreeks naar de pagina ticketverkoop

 

 

 
 
 
 
Extra informatie toegankelijkheid gehandicapten.
Gehandicapten in een rolstoel betalen de normale prijs voor hun toegangskaart. Hun begeleider heeft een gratis entree. Het gaat om invaliden die niet zonder hulp of steun de uitvoering kunnen bijwonen. Zij kunnen dit melden bij Margot Postma via het contactformulier.  
 
Bezoekers die slecht ter been zijn  en niet lang in de rij kunnen staan, krijgen toegang via de zijdeur in de Lange Kerkstraat. Deze toegang is van 18.30 – 18.45 uur. Zij  zich kunnen zich melden bij Margot Postma via 

 

 

 

 

 

 

 

iedam

Eén antwoord op “Concert in coronatijd online 24 maart 2021”

  1. Hi, this is a comment.
    To delete a comment, just log in and view the post's comments. There you will have the option to edit or delete them.

Reacties zijn gesloten.