Matthäus Passion 2018

Op 21 maart 2018 om 19.15 uur zal in de Grote- of Sint Janskerk te Schiedam voor de 23e keer de Matthäus Passion uitgevoerd worden. Het Schiedams Bachkoor start in februari de repetities onder begeleiding van dirigent Bas van Houte. Bas van Houte is tevens cantor/organist van de St. Liduina Basiliek in Schiedam en heeft de algehele leiding tijdens de uitvoering van de Matthäus Passion. Het Jeugdkoor Applaus is ook alweer bezig om hun partij in te studeren onder leiding van Nicole Bouw. Het orkest en de solisten zijn gecontracteerd, de kerk is besproken en er worden thans de puntjes op de i gezet.

Meewerkenden aan de Matthäus Passion op 21 maart 2018 in de Grote – of Sint Janskerk zijn:

De solisten:
Marie Anne Jacobs, alt
Klaartje van Veldhoven, sopraan
Adrian Fernandes, tenor (evangelist)
Robert Buckland, tenor (aria’s)
Bert van de Wetering, bas/bariton (Christus)
Johan Vermeer, bas/bariton (aria’s)

De koren:
Schiedams Bachkoor
Jeugdmusicalkoor Applaus

En verder:
Arjen Leistra, orgel
Ivanka Neeleman, viola da gamba
Holland Symfonie Orkest
Bas van Houte, algehele muzikale leiding

Kaartverkoop: in de voorverkoop € 30,00, aan de zaal € 35,00.

Voorverkoopadressen: zie onze website: https://www.matthauspassionschiedam.nl/voorverkoopadressen/

Via ons contactformulier ‘online kaartverkoop’ kunnen belangstellenden hun kaarten bestellen. Dit voorkomt teleurstelling: vorig jaar was de Matthäus Passion een week vóór de uitvoering uitverkocht!

Men kan ook Vriend van de Matthäus Passion worden. Vrienden krijgen een gereserveerde plaats in het middenschip van de kerk. Opgeven bij Louis van Poppel: 06 – 53 90 08 39

Het scholenproject gaat ook weer plaatsvinden. Er zijn drie scholen die mee willen doen en we zijn in gesprek met een vierde school. In ieder geval komen 130 schoolkinderen naar de Grote Kerk, maar het kunnen er ook 200 zijn.

Matthäus Passion 2017 – Schiedam