Matthäus Passion 6 april 2022

Na een stilte van twee jaar hopen we in april 2022 
de Matthäus Passion weer te kunnen zingen!

Hieronder volgen de gegevens zoals die nu bekend zijn.

De uitvoering is gepland op woensdagavond 6 april 2022  om 19.15 uur

Solisten en medewerkenden

Voor de volgende uitvoering hebben toegezegd:

Klaartje van Veldhoven (sopraan),
Oscar Verhaar (countertenor, altpartij),
Stephan Adriaens (tenor, evangelist),
Francis Ng (tenor, aria’s);
Einar Gudmundsson (bas/bariton, Jezus),
Marcel van Dieren (bas, aria’s).

Verder hebben toegezegd:
Arjen Leistra (orgel continuo),
Ivanka Neeleman (viola da gamba),
het Holland Symfonie Orkest, 
het Schiedams Bachkoor,
en het Schiedams Bachjeugdkoor.

De muzikale leiding is in handen van Bas van Houte.

Vrienden van de Matthäus Passion

De ‘Vrienden van de Matthäus Passion’ steunen ons met minimaal  € 70,- per jaar en krijgen daarvoor op een goede plek in de kerk een plaats voor de uitvoering. Misschien kent u in uw omgeving iemand die Vriend zou willen worden? En als u iemand zou weten die onze uitvoering wil sponsoren horen wij dat graag.

Masterclass

Voordat alles op slot ging door corona hebben we op 6 maart 2020 vanwege ons jubileumjaar nog een masterclass kunnen houden onder leiding van Klaartje van Veldhoven. Omdat dit een groot succes was, willen we ook in 2022 een masterclass voor koorleden organiseren. Dat zal zijn op vrijdagavond 11 maart. Berichten hierover volgen.

Scholenproject

Als de maatregelen vanwege de pandemie het in het voorjaar 2022 toelaten, willen we weer het scholenproject organiseren. Kinderen uit de bovenbouw van de basisschool worden uitgenodigd voor een kennismaking met de muziek en de koorzang van de Matthäus Passion. Als vaste dag zal de dinsdag in de week vóór de uitvoering worden aangehouden. In 2022 zal dat op 29 maart zijn (onder voorbehoud). Koorleden die dat willen, kunnen hieraan meewerken. Berichten hierover volgen.

Inloopconcert Stille Zaterdag

Het is traditie dat op de zaterdag vóór Pasen, Stille Zaterdag, ’s middags een inloopconcert in de Grote of St. Janskerk wordt gehouden. Er worden dan enkele koralen, aria’s en koorstukken uit de Matthäus Passion ten gehore gebracht. In 2022 zal dat op 16 april zijn (onder voorbehoud). Koorleden die dat willen, kunnen ook hieraan meewerken.

Het moge duidelijk zijn dat wij tijdens onze repetities en uitvoeringen ons aan de dan geldende richtlijnen van de overheid zullen houden.